Kukkakuhhaus kutsuu!

Kuhhaustunnelmaa, kuva Heli Sorjonen.

Suosittua Kukkakuhhausta vietetään jälleen viikonloppuna 17.-18.8.2019 molempina päivinä klo 10-17! Kukkakuhhaus on hieno maalaisromanttinen kukkajuhla, joka houkuttelee väkeä yhteen hyvin laajalta alueelta. Tapahtumaan ei ole pääsymaksua. Paikalle on hyvät opasteet Kitee-Rääkkylä-Liperi -päätieltä.

Kuhhauksen suurin ohjelmanumero on oman kimpun poimiminen (itsepoimintahinta 25 kukkaoksaa 15 euroa) Karjalanruusun hehtaarin kokoiselta kukkapellolta. Pellolla voi toki myös käyskennellä muuten vain kukista, perhosista ja kukkaistunnelmasta nauttien.

Vanhan navetan ylisillä olevassa kukkataivaassa voi aistia ja tuoksutella harvinaisen hienoa kukkaistunnelmaa. Täytyy vain varoa etteivät niskat nyrjähdä ylöspäin katosta riippuvia kuivakukkia katsellessa. Kuivakukkia ja niistä tehtyjä töitä voi myös ostaa - mikä olisikaan parempi muisto kesästä.

Kuhhauskujan alkupäässä ovat kukkakopit, jotka ovat täynnä taatusti tuoreita kukkapellon kukkkia ja niistä tehtyjä toinen toistaan hienompia kimppuja. Kukkakauppiaat sitovat uusia kimppuja oikein urakalla ja heidän työtään on aina hauskaa seurata.

Kuhhauskujan ja Kuhhauskentän laidoilla on monenlaisia lähiseudun alkutuottajia leipomuksineen, koreineen ja muine tarpeellisine tuotteineen. Kuhhausteltassa tarjotaan kuhhauskahvit haitarimusiikin ja mahdollisen laulun säestyksellä.

Kannattaa siis jo nyt laittaa Kuhhausviikonloppu kalenteriin, ja jos ei silloin pääse, voi paikalla vierailla muinakin päivinä! Vuoden 2016 Kuhhausmies Valtteri toivottaa sinut näin iloisesti tervetulleeksi!