Kukkakuhhaus kutsuu!

Kukkakuhhaus

 

Kukkajuhla on tämä harvinaisen hieno, 
soi taustalla hepokatti, soi haitarrii vieno, 
keittoja keitellään, lettuja paistellaan, 
muattiisnäköjä ja makuja maistellaan. 
Kukat kaunniit mieltä ylenttäät, 
iloa tuovat, sieluva tyventtäät. 
Tervetullut out oikkein pittäin käistä, 
tervemänny out ku parraista häistä.

Suosittua Kukkakuhhausta vietetään jälleen pidennettynä viikonloppuna 18.-20.8.2023 päivittäin klo 10–17! Kukkakuhhaus on hieno maalaisromanttinen kukkajuhla, joka houkuttelee väkeä yhteen laajaltakin alueelta. Viime vuosina Kuhhauksessa on käynyt 3000 kukkien ystävää kolmessa päivässä. Kuhhaukseen on aikuisilta viiden euron pääsymaksu (16-vuotiaat ja nuoremmat ilmaiseksi). 

 

Ohjeita osallistujille:

Paikalle on Karjalanruusu-opasteet Liperi-Rääkkylä-Kitee -päätieltä alkaen, neljässä eri kohdassa riippuen tulosuunnasta. Matkaa Joensuusta on 60 km, Kiteeltä 30 km ja Savonlinnasta 100 km.

Haapasalmentieltä autot ohjataan väljiin peltoparkkeihin. Parkkeja on kolme, joille ohjataan vaihtelevasti autotilanteen mukaan. Jos mahdollista, vältä kävelyä Haapasalmentiellä, sillä autoja on liikkeellä huomattava määrä. 

Pellon ja kuhhausalueen välissä on lipputeltta, josta voi lunastaa valmiiksi myös viiden euron kahvilipun (sis. kahvin/teen, suolaisen tai imelän kahvileivän oman valinnan mukaan sekä mehun/veden). Lipputeltoilla, kuten myös kukkakopilla ja kukkavintillä voi maksaa kortilla.

Lohisoppateltalle kannattaa varata käteistä mukaan. Haapasalmen kyläyhdistyksen keittämän lohisopan hinta on kympin ja kasvissosekeiton kahdeksan euroa tykötarpeineen (leivät, vesi/kotikalja). Rasivaaran nuorisoseuran lettuteltalla käy myös kortti.

Kukkavintillä annetaan olla kymmenisen henkeä kerrallaan, että tietty väljyys ja katselurauha säilyy. Sinne kannattaa suunnata varsinkin silloin, kun jonoa ei ole. Kuivakukkia on auttavasti esillä myös kukkakopeilla.

Kukkapellolla on hyvät käytävät, joita pitkin kuljetaan. Pellon laidasta saa lainaan sakseja. Kukkien itsepoimintahinta on 15 e / 25 kukkaoksaa (iso kimppu). Auringonkukat ovat erikseen hinnoiteltuja. Kimppuihin laitetaan kosteus ja ne pakataan kukkakopeilla. 

Rääkkylän hevosystäväinseuran viikonlopun poniratsastus ja kärryajelutus on lapsille ilmainen (Karjalanruusu tarjoaa). Lapsille löytyy myös iso hiekkakasa leikkejä varten.

 

Nähtävää / Koettavaa:

  • Kotimaa duon Rami ja Sanna Hirvonen soittavat mukiin menevää taustamusiikkia ja luovat kuhhaustunnelmaa
  • kukkakopeilla lähiseudun kukkakauppiaiden ja floristien näppärä kokoonpano sitoo toinen toistaan kauniimpia  kimppuja
  • kukkapellon kukat ovat parhaimmillaan, pellolla voi nähdä poutasäällä myös runsaasti perhosia
  • kukkavintillä on kuivakukista muodostuva "kukkataivas" ja maalaisromanttinen lahjatavaramyymälä
  • Kille-kukon kanatarhassa kymmenenet erilaiset kaakattajat touhuavat
  • hauskat (immeis-)mehiläiset esittelevät mehiläisiin ja mehiläistarhaukseen liittyviä asioita ja pörräävät milloin missäkin
  • Kuhhauksessa on päivittäin klo 13, luonnollisesti kukkapellolla, syötävät kukat-tietoisku, jonka pitää hortakouluttaja Raija Kivimetsä.