Perinteinen Joulupuoti Rääkkylän keskustassa

Rääkkylän Joulupuoti alkoi 25 vuotta sitten pienimuotoisena kukkamyyntinä Tarinatuvalta. Puotitoiminnan aloitti ja puotia pyöritti kymmenen vuoden ajan veljeni Kari Halonen. Vuodesta 2006 vetovastuun toiminnasta otti Karin veli Markku. Vuosien saatossa puodista on muodostunut todellinen joulun odotuksen perinne ja kyläläisten iloinen kohtaamispaikka.

Karjalanruusun ihastuttavasta Joulupuodista löytyy joulukukkien koko kirjo, paljon perinteisiä koriasetelmia sekä monenlaisia jouluisia kuivakukkatöitä. Myynnissä on myös sisä- ja ulkokransseja, lahjatavaraa, muhkeita linnunlyhteitä, kuivattuja saunavastoja sekä Lahja Niemelän neuleita. Kannattaa tulla katsomaan!

Ihastuttava Lieksan Joulupuoti

Joulupuoti toimi viitenä Jouluna Kotilaisen talossa, mutta vuonna 2020 se on kadun toisella puolella entisessä apteekin tilassa, os. Pielisentie 18. Muistelukuvassa Kotilaisen talon Joulupuoti.

Karjalanruusun Joulupuoti on nyt  seitsemättä vuotta Lieksassa. Alussa Puoti sijaitsi parina Jouluna Asemalla ja sen jälkeen neljänä jouluna aivan keskustassa perinteikkäässä Kotilaisen talossa. 

Tänä vuonna Joulupuoti on muuttanut kadun toiselle puolelle entiseen apteekin tilaan, os. Pielisentie 18. Tilaan pääsee esteettömästi ja pääovat avautuvat itsekseen. Tilaan on myös toinen, pienempi sisäänkäynti toisella seinustalla.


Puodista löytyy paljon joulukukkia ja perinteisiä korisasetelmia, muhkeita linnunlyhteitä, kuivattuja saunavastoja sekä runsaasti jouluisia kuivakukkatöitä ja kransseja. Lisäksi on auttava määrä joulukoristeita ja lahjatavaraa. 


Joulupuotia hoitavat totutusti lieksalaiset Milla Tirkkonen (puh. 050 588 3887 )  ja Kati Kärki. 


Joulupuoti on avoinna 2.-24.12. ma-pe 9-17, la 9-15 ja su 12-16. Ensimmäinenä sunnuntaina (6.12 itsenäisyyspäivänä) puoti on kiinni. Lämpimästi tervetuloa Joulutunnelmaan!

-------------------------------------------------------

Vanhempia kuvia Rääkkylän Joulupuodilta: