Perinteinen Joulupuoti Rääkkylän keskustassa

Rääkkylän Joulupuoti alkoi 24 vuotta sitten pienimuotoisena kukkamyyntinä Tarinatuvalta. Puotitoiminnan aloitti ja puotia pyöritti kymmenen vuoden ajan veljeni Kari Halonen. Vuodesta 2006 vetovastuun toiminnasta otti Karin veli Markku. Vuosien saatossa puodista on muodostunut todellinen joulun odotuksen perinne ja kyläläisten iloinen kohtaamispaikka.

Joulusta 2015 lähtien Karjalanruusun Joulupuoti on ollut aivan kylän keskellä, S-marketin vieressä olevan keltaisen liiketalon alakerrassa. Onnen kauppa ja Karjalanruusun Joulupuoti järjestävät yhdessä mukavia tempauspäiviä joulun alla, mm. 13.12 on Onnen kaupan kahvitarjoilu, 16.12 lauantaina on puuro- ja pukkipäivä sekä jouluviikolla glögitarjoilua. 

Karjalanruusun ihastuttavasta Joulupuodista löytyy joulukukkien koko kirjo, paljon perinteisiä koriasetelmia sekä monenlaisia jouluisia kuivakukkatöitä. Myynnissä on myös sisä- ja ulkokransseja, lahjatavaraa, muhkeita linnunlyhteitä, kuivattuja saunavastoja sekä Lahja Niemelän neuleita. Kannattaa tulla katsomaan!

Ihastuttava Lieksan Joulupuoti

Karjalanruusun Joulupuoti on nyt neljättä vuotta Lieksassa, aivan keskustassa osoitteessa Pielisentie 17 (ns. Kotilaisen talo /entinen käsityökeskus). Lieksan Joulupuoti aukeaa perjantaina 1.12 ja on avoinna aina aattoon saakka.

Puodista löytyy paljon joulukukkia ja perinteisiä korisasetelmia, muhkeita linnunlyhteitä, kuivattuja saunavastoja sekä runsaasti jouluisia kuivakukkatöitä ja kransseja.

Joulupuodilla on tänä vuonna hieno Lieksan taiteilijayhdistyksen lumen lumoa -näyttely. Perjantaina 16.12 tarjoillaan joulupuuroa ja glögiä ja pipareita on tarjolla päivittäin. 

Joensuun joulupuoti Taitokorttelissa

Karjalanruusun joulupuoti sijaitsee Taitokorttelissa, aivan Kauppaneuvoksen kahvilan vieressä. Puoti on Joensuussa nyt toista kertaa, viimeksi se oli toissa vuonna niin ikään Taitokorttelissa. Karjalanruusun Joulupuoti on oikein ihastuttava käyntikohde, sillä siellä riittää silmänruokaa paitsi kukkien niin myös hienojen Vesa Turusen lintumaalausten ansiosta.

Puoti on avoinna samaan aikaan kuin muutkin Taitokorttelin putiikit: 1.-15.12. ma-pe klo 10-17, joulukylä-viikonloppuina 2.-3.12., 9.-10.12. ja 16.-17.12. la klo 10-16 ja su klo 12-16. Aukioloajoissa on pidennys 18.-22.12., jolloin ma-pe klo 10-19 ja edelleen 23.12. lauantaina klo 10-16. Lämpimästi tervetuloa!

-------------------------------------------------------

Vanhempia kuvia Rääkkylän Joulupuodilta: