Perinteinen Joulupuoti Rääkkylän keskustassa

Rääkkylän Joulupuoti alkoi 22 vuotta sitten pienimuotoisena kukkamyyntinä Tarinatuvalta. Puotitoiminnan aloitti ja puotia pyöritti kymmenen vuoden ajan veljeni Kari Halonen. Vuodesta 2006 vetovastuun toiminnasta otti Karin veli Markku. Vuosien saatossa puodista on muodostunut todellinen joulun odotuksen perinne ja kyläläisten iloinen kohtaamispaikka.

Jouluksi 2015 Karjalanruusun Joulupuoti on siirtynyt uuteen paikkaan S-marketin vieressä olevan keltaisen liiketalon alakertaan, Onnen kaupan viereen. Onnen kauppa ja Karjalanruusun Joulupuoti järjestävät yhdessä mukavia tempauspäiviä joulun alla, mm. 9.12 on Onnen kaupan kahvitarjoilu, 17.12 lauantaina on puuro- ja pukkipäivä sekä jouluviikolla glögitarjoilua. 

Karjalanruusun ihastuttavasta Joulupuodista löytyy joulukukkien koko kirjo, paljon perinteisiä koriasetelmia sekä monenlaisia jouluisia kuivakukkatöitä. Myynnissä on myös sisä- ja ulkokransseja, lahjatavaraa, muhkeita linnunlyhteitä, kuivattuja saunavastoja sekä Lahja Niemelän neuleita. Kannattaa tulla katsomaan!

Ihastuttava Lieksan Joulupuoti 

Karjalanruusun Joulupuoti on nyt toista vuotta Lieksassa, tällä kertaa aivan keskustassa osoitteessa Pielisentie 17 (ns. Kotilaisen talo /entinen käsityökeskus). Lieksan Joulupuoti aukeaa perjantaina 2.12 ja on avoinna aina aattoon saakka. Puodista löytyy paljon joulukukkia ja perinteisiä korisasetelmia, muhkeita linnunlyhteitä, kuivattuja saunavastoja sekä runsaasti jouluisia kuivakukkatöitä ja kransseja.

Puodilla järjestetään muutamien yhteisöjen kuusenkoristelutempaus heti avajaispäivänä 2.12. Silloin puotia koristamaan laitetaan puolenkymmentä joulukuusta. Puotia koristamaan tulevat myös harvoin Lieksassa nähdyt Vesa Turusen hienot lintumaalaukset. Perjantaina 16.12 puodilla tarjoillaan joulupuuroa. 

Joulupuodin tilassa on varattu vuokrapöytiä myös muille alkutuottajille ja käsityöläisille hintaan 20 €/päivä/pöytä. Tarvittaessa ota yhteyttä Markkuun, p. 0407302067. Mukaan voi ilmoittautua myös aikanaan puodilla, jossa pidetään pöytien varauslistaa.

Kukkapöytä Kiteelläkin

Karjalanruusun mukavia joulujuttuja, kuivakukkatöitä, kirjoja ja tulilatvoista tehtyjä astelmia on myynnissä myös Kiteen käsityöläisten pop up-kaupassa Kiteentien varressa osuuspankkia vastapäätä. Kukkapöytä löytyy alakerrasta huoneen periltä. Paikalla ei ole päivystystä, vaan halutessasi ostaa jonkin tuotteen täytä paikalta löytyvä tilisiirto ja maksa kotona kukat suoraan pankkiin.

Vanhempia kuvia Rääkkylän Joulupuodilta: